Verder met het schilderen

  Vorige artikel Volgende artikel  

We gaan nu verder met het schilderwerk, we kunnen nu het schilderwerk in zijn geheel weer aanpakken. We gaan weer het hele schilderwerk schuren met P100 schuurpapier, dit kan met de hand. Na het schuren gaan we het schilderwerk afstoffen, daarna gaan we met een twee componenten- plamuur de gaatjes en de deuken plamuren, maak zoveel aan dat je kunt verwerken (let op componenten- plamuur wordt snel hard vooral met warm weer).

Terwijl de plamuur uit kan harden gaan we de kitranden nakijken van het glas. Slechte kitranden halen we er uit door middel van een stanleymes of een breekmesje, wees hier wel voorzichtig mee dat u het glas hierbij niet beschadigt. Snij de kitrand ongeveer in een hoek van 45 graden naar binnen uit en verwijder de kit. Maak het glas waar de kitrand heeft gezeten ook goed schoon met een glasreiniger. Let op we gaan nog geen nieuwe kitrand plaatsen dat doen na de tweede grondlaag. We gaan er nu niet van uit dat er houtrot is, we gaan verder met het behandelen van uw schilderwerk. Als de plamuur goed droog en is door gehard, gaan wij de plamuur plekken goed schuren met P80/ P100. (liefst machinaal) Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk plamuur over blijft op het hout, en dat alleen de deuken en gaatjes goed gevuld achter blijven.(plamuur buiten trekt vocht aan, vandaar het goed schuren).

Als alles goed is gevuld en mooi vlak is geworden gaan we alles weer een keer in de grondverf zetten, ook de uitgesneden kitranden. De grondverf laten we weer goed drogen alvorens we een nieuwe kitrand gaan plaatsen. Voor we de kitranden gaan plaatsen ga we na of in de sponning geen losse rommel of vuil is gevallen dan eventueel de rommel of vuil verwijderen.  Vorige artikel Volgende artikel  

Toon meer artikelen met het trefwoord: