Buitenschilderwerk

Wat houdt buitenschilderwerk in en waar moet men op letten? Het eerste dat belangrijk is voordat men met buitenschilderwerk begint dat het kitwerk en het schilderwerk binnen in goede staat  verkeert, omdat het meeste vocht van binnenuit komt. Ik heb vaak meegemaakt dat ik bij mensen kom waar het buitenschilderwerk moet worden gedaan,  dat ik houtrot constateer,  en in de meeste gevallen  moet  ik de onderlat eruit halen en dan blijkt dat het  rottingsproces onder het glas of achter het glas is begonnen, dus van binnen uit. Bij buitenschilderwerk opnemen is belangrijk dat men de gebreken en de kwaliteit van het kitwerk controleert en eventueel houtrot. Wij repareren niet alleen het houtrot maar ook halen we de gebreken weg zodat er niet weer houtrot ontstaat. Het schilderwerk wordt eerst op gebreken gecontroleerd en indien nodig de losse verfdelen verwijderd met een verfbrander of föhn en een schraper (krabber). Het kaal gekomen hout wordt 2 keer gegrond en daarna geschuurd en voorgelakt. De kitranden worden gecontroleerd en indien nodig verwijdert en opnieuw gekit. Als de kitranden verwijdert zijn gaan we eerst gronden voor we opnieuw kitten. De verbindingen die open staan worden gekit of gerepareerd indien dat nodig is. Als alles in de voorlak staat dan wordt het schilderwerk geslepen en afgelakt. Het schilderwerk wordt schoon en in de gewenste kleur en glans opgeleverd. Als u voor een eenmalige schilderbeurt kiest dan kan dat ook, het is dan belangrijk dat men als het opnieuw is geschilderd het ieder jaar te controleren op eventuele gebreken die naderhand kunnen ontstaan bv een lekkende dakgoot enz.

Wij kunnen ook voor u ieder jaar controleren voor een geringe vergoeding dan heeft u er geen omkijken meer naar en uw schilderwerk blijft in topconditie dus langer plezier van het schilderwerk. Op eenmalig schilderwerk zit zes jaar garantie onder voorbehoud. Vraag naar de voorwaarden via mail of telefoon.

Onderhoudsabonnementen

Een onderhoudsabonnement is zes jaar  of één van tien jaar. Het meeste wat ik verkoop is een zes jarig contract, maar dat verschilt van klant tot klant en is persoonlijk.  In  dit onderhoudscontract zit het voordeel dat u zes jaar niet meer om hoeft kijken naar u schilderwerk en er wordt ieder jaar wordt het schilderwerk gecontroleerd. Daarbij zit er nog een voordeel voor u in dat u niet het hele bedrag in een keer hoeft te betalen, maar in termijnen. U kunt kiezen per week, per maand of per jaar, er komen wel extra kosten overheen voor de inflatie over de aanneemsom. Het  onderhoudscontract van tien jaar is uiteraard duurder,  omdat het over tien is gespreid en ook hier wordt dan inflatie overheen gerekend. Dit onderhoudscontract wordt vaak door bedrijven of woningcorporaties gebruikt. Vraag naar de voorwaarden via mail of telefoon.